Skip to content

Intranet yritykselle ja yhdistykselle
Valjasta yrityksen koko potentiaali

Toteutamme räätälöityjä ja kustannustehokkaita intranet-ratkaisuja yrityksille ja yhdistyksille.

Arvostelut Googlessa:
5/5
Kirjoittanut: Niko Knaapi
Päivitetty 11.7.2022

Intranet tehostaa yrityksen sisäistä viestintää ja helpottaa tiedon hakemista. Ennen kuin yritys päättää valita sopivan Intranetratkaisun on syytä pohtia, minkälainen intranetin tulee olla, jotta se palvelee henkilöstöä parhaalla mahdollisella tavalla.

Tällä sivulla kerron sinulle, miten ja mistä intranetin rakentaminen kannattaa aloittaa.

Mikä on yrityksen intranet?

Intranet on yrityksen oma lähiverkko, jonka käyttö on rajoitettu yleensä vain yrityksen omiin työntekijöihin. Sen päällimmäisenä tarkoituksena on tehostaa yrityksen sisäistä viestintää ja tietojenkäsittelyä.

Tänä päivänä intranetit ovat hyvin monipuolisia ja jatkuvasti kehittyvä teknologia auttaa rakentamaan niistä entistä tehokkaammin yrityksen tarpeita palvelevia kokonaisuuksia.

Intranetin vastakohta on yrityksen asiakkaille tai sidosryhmille tarkoitettu ekstranet.

Intranetin hyödyt

Laudon & Laudon (2004) ovat määritelleet intranetin hyödyt organisaatioille seuraavasti:

  • Intranet on saatavilla ja saavutettavissa kaikilla tietokoneilla samalla tavalla.
  • Intranet voidaan liittää myös muihin sisäisiin tietojärjestelmiin ja keskeisiin tietokantoihin.
  • Intranet voi sisältää vuorovaikutteisia sovelluksia henkilökunnan hyödynnettäväksi.
  • Intranet on helposti skaalautuva ympäristö riippuen organisaatiosta ja sen tarpeista.
  • Matalat aloitus- ja käyttöönottokustannukset
  • Alhaisemmat tiedon jakelukustannukset.
 

Intranet on siis yrityksen oma sisäinen verkko, jossa tietoa voidaan jakaa organisaation eri osa-alueille kustannustehokkaalla, helpolla ja nopealla tavalla.

Kysy lisää intranet ratkaisuista
Etsitään sopiva ratkaisu yhdessä.

Me toteutamme räätälöityjä intranet-palveluita yrityksille ja yhdistyksille

Toteutamme yrityksille ja yhdistyksille tarvekartoitettuja ja räätälöityjä intranet-palveluita, kuten intranetin rakentamista, muokkaamista, ominaisuuksien lisäämistä sekä tietokantojen integraatioita.

Intranet voidaan yhdistää myös ulkoisiin tietokantoihin sekä API-rajapintoihin tarvittaessa.

Miten intranetin rakentamisprosessi etenee?

Aloitamme yhdessä asiakkaan kanssa määrittelemään tarvittavia toimintoja sekä teemme tarvekartoituksia mahdollisimman monipuolisen ja tehokkaan intranetin luomiseksi.

Suosittelemme kuitenkin pitämään intranetin mahdollisimman yksinkertaisena, jotta kuka tahansa työntekijä voi löytää etsimänsä tiedon vain kolmella klikkauksella.

Pohdi mikä on intranetin tärkein tarkoitus. Esimerkiksi hakutoiminnallisuudet vai personoitu työntekijöitä palveleva kokonaisuus.

Suunnittelemme intranetin rakenteen

Intranetin rakenne on tärkeässä asemassa organisaation sisäisen tiedon jalostamisessa. Kaikki valikoista, tiedostoista, kuvista ja sivuista asti on tärkeä jäsennellä mahdollisimman loogisesti, jotta käyttäjät osaavat navigoida helposti ja nopeasti.

Integraatiot ja hakutoiminnallisuus

Lähes kaikki intranetin pitävät sisällään hakutoiminnallisuuksia, joiden avulla käyttäjät voivat etsiä tarvitsemaansa tietoa nopeasti organisaation sisäisistä ja ulkoisista tietokannoista.

Yhä useammin asiakkaamme ovat halunneet oman avoin rajapinnan hyödyntämistä siten, että kivikautiset tietokannat on muutettu helposti luettavaan JSON-muotoon.

Intranetin ominaisuudet

Intranet voi pitää sisällään yleishyödyllisiä uutisia, informaatioita tai muuta viestintää käyttäjillensä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi lounaslistat, palaverit, työntekijäesittelyt ja yhteystiedot tai tapahtumakalenteri.

Myös uutiset tai muu sisältö voi olla helposti nähtävillä, vaikka intranetin etusivuilla heti kirjautumisen jälkeen.

Ulkoasu ja käytännöllisyys

Intranetin ulkoasu on syytä järjestää siten, että on käyttäjille selkeä ja navigointi sivuilla on helppoa. Kiinnitämme erityistä huomiota responsiivisuuteen ja saavutettavuuteen, jotta järjestelmä toimii oikein kaikilla laitteilla.

Intranettiin on mahdollista luoda myös erilaisia teemoja, jolloin värit voivat viestiä tiettyjä teemoja, kuten esimerkiksi pyhiä.

Tietoturva

Panostamme aina tietoturvaan, sillä tänä päivänä verkkohyökkäysten määrä on varsin runsas. Työkalut tietomurtoihin ovat kaikkien saatavilla. Teemme intranettiin aina tietoturva testauksen, jossa ajamme yleisimmät hyökkäykset sivulle ja paikkaamme mahdolliset tietoturvaukot.

Vaihtoehtoja omalle intranetille

Monet yritykset eivät ole valmiita oman räätälöidyn intranetin rakentamiseen, vaikka se palvelee yritystä parhaalla mahdollisella tavalla.

Siksi kerron sinulle muita hyviä ja kustannustehokkaita vaihtoehtoja:

Microsoft SharePoint -alustaa hyödyntävät monet yritykset ja organisaation sisäiseen viestintään ja dokumenttienhallintaa.

Toinen erinomainen vaihtoehto on Microsoft Viva, joka SharePointin tavoin soveltuu tiedon, dokumenttien, keskustelujen, videoiden ja ihmiset viestintään.

Tarvittaessa voimme konsultoida sinua myös näiden järjestelmien käyttöönotossa. Pyydä tarjous ja katsotaan miten voimme olla avuksi. Ehdotamme vain parhaita ja kustannustehokkaimpia ratkaisuja yrityksellesi tai yhdistyksellesi.