Skip to content

Web suunnittelu
Uudista brändisi ilmettä

Toteutamme web-suunnittelua kokemuksella. Suunnitelmista toteutukseen, UI- ja UX-design.

Arvostelut Googlessa:
5/5
web-suunnittelu
Kirjoittanut: Niko Knaapi
Päivitetty 19.7.2022

Verkkosivu kuin verkkosivu, eikö niin? Väärin. Tämä vanhanaikainen ilmaisu johtaa monesti harhaan ja saattaa vahingoittaa yritystäsi ja brändiäsi. Tai saattaa on liian lievä termi, se todellakin vahingoittaa brändiäsi.

Voit saada yrityksellesi uskomattoman hienot verkkosivut, kun design on kohdillaan. Mutta todellisuudessa se ei välttämättä ole juuri sitä mitä tarvitset. Tässä artikkelissa kerron sinulle, miksi web-suunnittelu eli web design on niin tärkeää ja miten se tehdään oikein.

Mitä on web suunnittelu?

Web suunnittelulla luodaan verkkosivuston yleisilme ja kokemus, kun verkkosivustoa selataan. Se pitää sisällään muu muassa rakenteen, elementit, kuvat, värit, teemat, fontit ja muut grafiikat.

Tämä graafikon tekemä suunnitelma annetaan koodarille toteutettavaksi.

Web suunnittelu pitää sisällään kuitenkin myös muita asioita, jotka pitää ottaa huomioon. Suunnittelijan täytyy ymmärtää asiakkaat ja hakukoneet, sillä suunnitelma on rakennettu käyttökokemuksen ja palvelumuotoilun ympärille.

Eli sen lisäksi, että verkkosivut näyttävät upealta, niiden on palveltava sivuston käyttäjää parhaalla mahdollisella tavalla.

Web suunnittelu ja varsinainen ohjelmistokehitys ovat siis kaksi eri asiaa, mutta molempia näitä tarvitaan onnistuneiden verkkosivujen suunnittelussa.

Näiden lisäksi suuremmissa projekteissa me hyödynnämme vielä UX-suunnittelijaa, joka on erikoistunut verkkosivuston käyttökokemuksen suunnitteluun.

Miksi web suunnittelu on tärkeää?

Ensivaikutelma ratkaisee aina.

Ymmärrät itse tämän, kun olet etsinyt tietoa tai palveluita verkosta ja päätynyt sivuille, jotka eivät lataa tai näyttävät omaan silmään todella pahalta. No, oletko jäänyt sivulle tai tilannut palveluita? Todennäköisesti et.

Epäonnistunut web suunnittelu vahingoittaa brändiäsi verkossa. Se voi pahimmillaan saattaa koko yrityksesi jopa naurunalaiseksi, koska et ”ymmärtänyt” digitalisuuden tärkeyttä.

Moni asiakaspolku alkaa juuri verkkosivuilta, siksi on tärkeää onnistua web suunnittelussa.

Olen itse työskennellyt tulospohjaisen markkinoinnin parissa vuosia ja voin todeta, että web suunnittelu on 90 % koko verkkopalvelun onnistumisesta, etenkin kun sivuille ajetaan liikennettä hakusanamainonnalla.

Minkälainen on hyvä web design?

Tarkkaa määritelmää on mahdoton antaa, sillä siihen vaikuttavat monet tekijät.

Suunnittelussa asiakkaat ja palvelun käyttäjät pitää asettaa koko suunnittelutyön keskipisteeksi, jonka päälle upeat grafiikat ja käyttökokemus rakennetaan.

Onnistunut web suunnittelu on asiakkaiden huomioon ottamista siten, että verkkosivut tarjoavat asiakkaalle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen ja upean visuaalisen ilmeen.

Näiden lisäksi itse tykkään mitata suunnittelun onnistumista konversioiden perusteella. Mitä paremmin verkkosivujen suunnittelussa on onnistuttu, sitä suurempi prosentti kaikista sivustolla vierailevista ihmisistä muuttuu maksaviksi asiakkaiksi.

Vinkkejä onnistuneeseen web suunnitteluun

Tärkeimpiä web suunnittelun elementtejä on mielestäni responsiivisen ulkoasun lisäksi nämä:

  • White spacen tai ”tyhjän tilan” hyödyntäminen
  • Selkeästi ohjattu asiakkaan ostopolku
  • Selkeät ja tehokkaat toimintokutsut eli call-to-action
  • Rajallinen määrä silmää harhauttavia elementtejä. Älä käytä liikaa visuaaleja, jos ne hämäävät lopullista tavoitetta.
  • Elementtien koko ja asettelu pitää olla silmälle sointuva.
  • Laadukkaat ja aiheeseen liittyvät kuvat ja illustraatiot
 

Jos et usko miten paljon nämä vaikuttavat sivuston konversioihin, kokeile itse.

Mrg toteuttaa laadukasta ja ammattimaista web suunnittelua

Web suunnittelu voi alkuun kuulostaa monimutkaiselta ja hankalalta, mutta ammattilaisten tekemänä lopputuloksesta saadaan parempi kuin paras.

Graafikkomme auttaa tarvittaessa uusimaan brändisi ilmeen tai laatimaan kokonaan uuden.

Tätä ilmettä seurataan johdonmukaisesti uusien verkkosivujen suunnittelussa, jossa otetaan huomioon brändin viesti ja väripaletit.

Saat upean ulkoasun yrityksellesi ja brändillesi tinkimättä asiakkaan käyttökokemuksesta.

Pääset itse vaikuttamaan suunnitteluun antamalla punaisen langan, jota seuraamme. Tämä punainen lanka voi olla brändisi ”ääni” ja verkkosivuston tavoite.

Toteutamme suunnittelutöitä hyödyntäen Figma suunnittelutyökalua, jonka avulla graafikkomme voi esitellä sinulle suunnitelman prototyypin, jonka toimivuutta pääsee testaamaan.

Jos olet tyytyväinen voit näyttää meille vihreää valoa ja me toteutamme sen.

Voit pyytää meiltä myös analyysin nykyisistä verkkosivuista. Voin antaa sinulle henkilökohtaisesti parannusehdotuksia ja jos haluat teemme tarvittavia muutoksia nykyisille sivuille tai halutessasi aloitamme alusta.

Miksi valita Meidät?

Tunnemme digitaalisen puolen paremmin kuin hyvin. Tiedämme, mikä toimii ja mikä ei toimi.

joni knaapi
Joni Knaapi
CEO, Toimitusjohtaja
niko knaapi
Niko Knaapi
CDO

Luomme ennenäkemätöntä lisäarvoa yrityksellesi tai ideoillesi nopealla aikataululla. Onko sinulla jokin hullu idea, joka vaatii yhtä hullua toteuttajaa tai tarvitsetko apukäsiä markkinointiin vai haluatko ulkoistaa ohjelmointia, ohjelmistokehitystä tai verkkosivustojen toteuttamista? Ota rohkeasti yhteyttä ja katsotaan mitä lähdetään seuraavaksi yhdessä toteuttamaan!

Ota yhteyttä, keskustellaan.