Skip to content

Tee Kotisivut Itse – Opas 2022

Kotisivujen tekeminen itse
Kirjoittanut: Niko Knaapi

”Tein itse yritykselleni verkkosivut, innolla odotan koska liikennettä ja maksavia asiakkaita alkaa tulla.”

Asia ei ole ihan näin yksinkertainen, mitä monet kuvittelevat. 

Kerron sinulle, miksi edellä mainittu tilanne ei toteudu ja näytän sinulle, miten voit itse tehdä kotisivut yrityksellesi järkevästi.

Ennen kuin siirrytään itse asiaan, haluan käydä nopeasti läpi miksi kotisivuja ei välttämättä kannata itse lähteä toteuttamaan.

Kotisivujen tekeminen itse ei ole ilmaista, aika on rahaa. Lisäksi joudut joka tapauksessa maksamaan webhotelli ja verkkotunnuskuluja kuukausittain tai vuosittain. 

On olemassa myös ilmaisia verkkosivuja, jolloin verkkotunnuksen loppuliitteeksi tulee esimerkiksi yrityksesi.wordpress.org tai yrityksesi.blogger.com.

Edellä mainitut esimerkit eivät kuitenkaan koskaan tule indeksoitumaan hakukoneisiin siten, että saisit liikennettä suoraan verkosta.

Monelle bloggaajalle tai harrastelijalle itse tehdyt sivut voivat kuitenkin olla aivan passeli vaihtoehto.

Jos haluat tietää mitä haluamasi verkkosivusto ammattilaisen tekemänä tulee maksamaan, ota rohkeasti yhteyttä ja palaan tarjouksen kera nopealla aikataululla.

Miten teen itse kotisivut?

Kotisivujen tekeminen kannattaa aina aloittaa tarkalla suunnitelmalla. Mitä haluat verkkosivuston viestivän asiakkaille ja mikä on verkkosivustosi ensisijainen tavoite. Haluatko liidejä, suoria yhteydenottopyyntöjä vai myyntejä suoraan verkkosivustollasi.

Tarvittavien toiminnallisuuksien mukaan valitset jonkin seuraavaksi esitellyistä kotisivutyökaluista.

Ennen kuin ryhdyt itse töihin, pohdi kuinka paljon aikaa sinulla on laittaa verkkosivuston tekemiseen. Etenkin, jos vastaat yrityksen tärkeistä toiminnoista. Pienetkin verkkosivut voivat helposti viedä satoja tunteja työaikaa.

WordPress: WordPress on maailman suosituin ja eniten käytetty sisällönhallintajärjestelmä (CMS), joka mahdollistaa monipuolisten ominaisuuksien ja lisäosien käytön sekä sisällön päivittämisen helppokäyttöisen liittymän ja tekstieditorin avulla. WordPressin avulla voit myös hyödyntää muiden kehittämiä valmisteemoja, jotka saat ladattua suoraan WordPressista.

Wix: Wix on vahvasti markkinoilla tilaa saanut amatööri ystävällinen verkkosivutyökalu, joka auttaa nopeasti luomaan myös visuaalisesti houkuttelevia ulkoasuja. Haittapuolena Wixin ilmainen versio on kuitenkin melko rajallinen, esimerkiksi sivumäärät sekä toiminnallisuudet ovat huomattavasti rajoitetumpia kuin WordPressissa.

Webnode: Webnode on myös Wixin kaltainen drag-and-drop verkkosivueditori, joka antaa mahdollisuuden toteuttaa omaa visiota valmiiden moduulien avulla, jotka vain hiirellä siirrät verkkosivukenttään. Wixin tavoin se myös rajattu ominaisuuksien perusteella. Valittavia paketteja ovat: henkilökohtaiset verkkosivut, yrityksen verkkosivut ja verkkokaupat.

Webflow: Webflow on uusi erittäin vahva tulokas, joka mahdollistaa lähes minkä tahansa vision tai toiminnallisuuden toteuttamisen. Aloittelijaystävällinen se ei kuitenkaan ole, sillä sen käyttäminen ja verkkosivustojen toteuttaminen sen avulla vie aikaa. Pientä kuukausimaksua vastaan saat kuitenkin pienet verkkosivut toteutettua näppärästi.

Ilmaisia lounaita ei kuitenkaan ole jaossa. Lisäominaisuudet, verkkotunnus sekä webhotelli eli hostaus maksaa joka kuukausi. 

Miksi et panostaisi kerralla enemmän ja saisit myyvät sivut, jotka tuovat liikevaihtoa yrityksellesi.

Laske nettisivujen hinta
Laskurimme avulla selvität nettisivujen hinnan näppärästi

Mikä kotisivutyökalu on paras?

Me suosittelemme ehdottomasti WordPress järjestelmää verkkosivuston toteuttamiseen. 

Se on kehittynyt niin huimasti, että monet maailman suurimmistakin sivuista hyödyntää WordPressiä sisältömoottorina ja sen päälle rakennettaan erikseen muut toiminnallisuudet.

Joidenkin tutkimusten mukaan kaikista maailman verkkosivuista yli kolmasosa (33%) käyttää nimenomaan WordPressiä alustanaan.

Me toteutamme suurimman osan projekteistamme WordPress alustaa hyödyntämällä, joka mahdollistaa sen, että asiakkaan on jatkossa itse helppo muokata sivujen sisältöä tarvittaessa ilman, että siitä pitää maksaa mitään ylimääräistä.

Tällaisia päivityksiä voivat olla esimerkiksi erilaiset kampanjat, infot tai muut nopeat tiedot, joita yrityksen on asiakkailleen annettava.

Lue miksi sinun kannattaa valita meidät tekemään kotisivut yrityksellesi ja pohdi haluatko vielä tehdä ne itse vai haluatko, että me autamme sinua luomaan sivut, jotka tuovat ostohousut jalassa olevia asiakkaita eteesi.

Kannattaako kotisivut tehdä itse?

Oma mielipiteeni on, että ei kannata. 

Ymmärrän, että monen yrityksen budjetit ovat tiukat etenkin, jos yritys on alkuvaiheessa tai he eivät ole koskaan hyödyntäneet internetiä asiakkaiden hankkimiseen.

Kotisivuja ei kuitenkaan kannata ajatella kuluna vaan enemmänkin investointina, joka maksaa itsensä takaisin todella nopeasti, kun ne rakennetaan oikein.

Jos teet kotisivut itse sinun kannattaa muistaa, että aika on rahaa. Kuinka paljon haluaisit rahaa siitä, että käytät kotisivujen tekemiseen 200 tuntia omaa aikaasi.

Pienemmille bloggaajille ja harrastelijoille itse tehdyt verkkosivut ovat hyvä valinta, jos tarkoituksena ei ole myydä mitään sivuilla tai sivuston avulla ei haluta ansaita rahaa. 

Muussa tapauksessa kaikki muut tuloa tuottavat ratkaisut maksavat lähes poikkeuksetta.

Olemme rakentaneet myös pienemmille asiakkaillemme kokonaisia myyntijärjestelmiä, jolloin asiakas huolehtii vain siitä, että verkkosivuvierailijoita riittää. 

Automaatiotyökalumme lämmittävät asiakkaat sähköpostien ja tekstiviestien avulla, jolloin myyjiesi työ on helppoa kuin heinänteko.

Kiinnostaako markkinoinnin automaatio?

Halutko, että me autamme sinua kotisivujen toteutuksessa?

Verkkosivuston rakentaminen itse on haastavaa ja edes alkuun pääseminen voi viedä kymmeniä tunteja. Voimme konsultoida sinua tee-se-itse sivuissa tai vaihtoehtoisesti rakentaa tarvitsemasi verkkosivut kaikilla niillä ominaisuuksilla, joita tarvitset.

Tarvittaessa voimme myös kehittää omia lisäosia, joita pystyt hyödyntämään kotisivuillasi.

Rakennamme sivut siten, että saat niin paljon yhteydenottoja ja asiakkaita kuin resursseillasi on mahdollista.

Mitä nettisivut maksavat?

Jokainen nettisivu on uniikki ja niiden hintaa on vaikea määritellä karkeasti etenkin, kun asiakkaiden edellyttämät toiminnallisuudet vaihtelevat merkittävästi.

Tästä syystä keskustelemme aina asiakkaan kanssa ennen projektin aloittamista ja teemme määritykset tarkasti yhdessä. Määritysten jälkeen arvioimme, kuinka paljon työtunteja projektiin menee ja annamme sinulle tarjouksen.

Olemme tehneet asiakkaillemme verkkosivuja, joiden pienimmät hinnat ovat olleet noin 3000 – 4000 euron luokkaa, mutta he ovat kasvattaneet vuosittaista myyntiään jopa 300 000 eurolla pelkästään kotisivujen ansiosta.

Jos päätät tehdä nettisivut itse varaudu käyttämään runsaasti aikaa ja pahimmassa tapauksessa varaudu siihen, että kaikki käyttämäsi aika on mennyt hukkaan, kun sivusto ei näy hakukoneissa.

Muista vielä, että vaikka käyttäisit ilmaista kotisivujen teko ohjelmaa, joudut maksamaan webhotelli ja domain kuluja vuosittain.